• Mis stolarija doo * Adresa: Drinse divizije 17a, Klupci 15300 Loznica, tel. +381(0) 60 587 6630, mail adresa: misnovastolarija@gmail.com
Pratite nas:

PVC stoalarija

PVC stoalarija

Zahvaljujući pre svega izuzetnim izolacionim svojstvima i pristupačnoj ceni PVC stolarija je danas najzastupljeniji i najtraženiji tip stolarije.
Kada je u pitanju toplotna izolacija, PVC stolarija je daleko efikasnija od drvene i od aluminijumske stolarije. Iz tog razloga, na ovaj način je moguće osvtariti veliku uštedu energije tokom zimskih meseci.
Sa mnogo manje utrošene energije vaš dom će biti topao. Isto važi i za letnju vrelinu. Zahvaljujući svojim osobinama, PVC stolarija značajno ublažava zagrevanje prostorija.

Izolaciona svojstva su ono po čemu je PVC stolarija prepoznatljiva, ali je daleko od toga da je to njena jedina prednost u odnosu na druge tipove stolarije. Još neke prednosti su:

* dobra zvučna izolacija
* lako i jeftino održavanje
* trajnost
* cena

Buka koja dolazi sa ulice iz godine u godinu postaje sve veća i sve veći je broj vozila, naročito u velikim gradovima i blizu prometnih saobraćajnica.
PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju i mnogo smanjuje nivo buke koji dopire u vaš dom, što vam omogućava da se odmorite na pravi način.

Trajnost PVC stolarije

PVC stolarija je otporna i trajna, a uz adekvatno održavanje može da štiti vaš dom i više od 50 godina. Ona se ne deformiše tako lako i pod uticajem vremenskih uslova neće izgubiti svoj oblik kao drvena stolarija,
pa samim tim neće izgubiti ni izolacionu moć. Za razliku od aluminijumske i drvene stolarije, koju neizostavno morate redovno da farbate i premazujete zaštitinim sredstvima, održavanje PVC stolarije nije ni nalik tome.
Ona se čisti blagim sredstvima i mlakom vodom i nije vam neophodno ništa više od toga. Nema potrebe za farbanjem. Sa PVC stolarijom nema dodatnih ulaganja za održavanje, a sve vreme dobijate istu zvučnu i toplotnu izolaciju.
I kada su u pitanju cene, PVC stolarija je u prednosti nad drvenom i ALU stolarijom.
Polivinil-hlorid, koji je glavni materijal u izradi ove stolarije, koristi se danas u skoro svim oblastima, ali njegova proizvodnja nije previše skupa.

PVC stolarija i energetska efikasnost

PVC profili se spajaju zavarivanjem, a ne šrafljenjem, tako da oni praktičo predstavljaju jednu celinu, što ih čini još kompaktnijim i
onemogućava ni to minimalno rasipanje energije. Profili u sebi sadrže komore ispunjene vazduhom i što je veći broj tih komora, to je niivo izolacije bolji.
Za stepen energetske efikasnosti bitan je i tip stakla, kvalitet okvira, ali i kvalitet same ugradnje. Uz dobru stolariju i troslojno staklo garantovana je velika ušteda energije, ali je neophodno da i ugranja bude obavljena profesionalno.
Između slojeva stakla je i neki od plemenitih gasova, koji dodatno doprinosi da se smanji emisija energije. Stakla mogu biti takva da smanjuju i prodor UV zraka.
Najčešće je PVC stolarija u beloj boji, ali moguće je dobiti i drugu boju uz pomoć odgovarajućih folija. Zanimljivo je da PVC stolarija može stoprocentno da se reciklira.

Mis stolarija d.o.o. - Drinske divizije 17a, Klupci, 15300 Loznica, Srbija, +381(0) 60 587 6630, www.nazivsajta.com