• Mis stolarija doo * Adresa: Drinse divizije 17a, Klupci 15300 Loznica, tel. +381(0) 60 587 6630, mail adresa: misnovastolarija@gmail.com
Pratite nas:

Drvena stolarija

Drvena stolarija

Pravilnom negom jednom u nekoliko godina drveni prozori i drvena ulazna vrata će uvek biti dobar izolator nenadmašne estetske lepote.
Prvo se sa drveta uklanjaju svi prethodni slojevi farbi i nečištoće šmirglanjem. Prozorska okna i vrata se mogu skinuti i deo tog prljavog posla izneti napolje.
Posao jeste zamoran, ali je krajnji rezultat vredan toga.
Drvetu je potrebna dobra zaštita pa se na njega nanose svojevrsni prajmeri i druge boje i lakovi, ali se između uklanjanja prljavštine i novog premaza
gitovanjem popunjavaju sitna oštećenja i drvetu se vraća prvobitan izgled.
Ako vam se sviđa boja i tekstura drveta možete naneti lazure. One su providne i sa njima drvo diše. Iako se čeće ljušte lakše se i uklanjaju pa je obnavljanje lako za ponovnu zaštitu drveta.
Emajl i lakovi su premazi veće trajnosti, sprečavaju da drvo upija vlagu, ali tokom godina se javljaju mikro pukotine kroz koje započinje i kasniji proces ljuštenja nanesenih slojeva.
Tada je potrebno očistiti drvo i ponovo ga zaštiti. Emajl bojom potpuno pokriva drvo i odličan je za sakrivanje nekih oštećenja. Lakovi su prozirni,
ali brže propadaju usled izloženosti suncu pa ako ga nanosite na drvena ulazna vrata ili prozore na sunčanoj strani lak mora sadržati i dodatne aditive za trajnost.
Koliko često ćete vršiti reparaciju zavisi od nekoliko faktora: lokacije objekta, strane sveta, od položaja gde su ugrađeni na objekat… Češće se moraju negovati drveni prozori i drvena ulazna vrata u mestima gde su veće godišnje fluktuacije u temperaturi, stolarija koja je južno i jugozapadno duže pod uticajem sunca.

Ulazna vrata od drveta su posebno ugoržena jer je veća površina pod stalnom vlagom ako su postavljena bliže zemlji.

Posebno obratitie pažnju na ove preporuke!

Nije dovoljno naneti prajmer ili neki fungicidni premaz i jedan sloj zaštitne boje preko! Za potpunu zaštitu drveta nanesite makar 2 ili 3 sloja boje.
Svaki sloj se mora dobro osušiti pre sledećeg nanosa i tako do konačnog rezultata koji će biti savršen.
Budite pažljivi pri odabiru kvaliteta prajmera i zaštitnih premaza jer razlika u rezultatu tokom godina upotrebe nije zanemarljiva.

Mis stolarija d.o.o. - Drinske divizije 17a, Klupci, 15300 Loznica, Srbija, +381(0) 60 587 6630, www.nazivsajta.com